If you were a registered Czech voter and early elections were to be held this summer, which political party would you vote for? What appeals to you about the platform of your party of choice? What issues would be most important to you? Which of the party's leaders do you find trustworthy? Would your behavior as a Czech voter be significantly different from your behavior as a U.S. voter? If so, how and why?

Kdybych musel volit v České republice, byl by výběr pro mne těžký. Nejdřív, nejsem tam, a tak neznám lidové mínění. Nemůžu jít do hospody a bavit se o politice. Čtu noviny a můžu najít informaci na Internetu, ale není to vůbec nikdy celá pohádka. Za druhé, nikdy jsem tam nebydlel. Nebydlel jsem ani pod komunismu ani po komunismu, a nebydlel jsem spolu s nikým, který ten život vzpomíná. I kdybych znal všechna jména staré vlády, nevěděl bych, ve která mít důvěru. S novými politiky je to stejné. Nevím, jak myslí Češi o zahraniční politice. Vím trochu o české historii — se Slovenskem, s Německem, a s Ruskem — ale vždycky byla střední Evropa velmi komplikovaná.

Ačkoli všechno, mohl bych číst, a přemýšlet, a pak vybrat nějakou stranu. Ale nikdy jsem nevolil ani ve Spojených státech! Vysvětlení anglicky je těžké, ale myslím jednoduše, že v současných okolnostech je lepší pro moje zájmy nevolit. Rád se o tom bavím s Američany. Obvykle nerozumí. Nevím, co by mysleli Češi. Ti, kteří si pamatují jaké byly komunistické volby, byli by souhlasní — nebo zlobní s někým, který měl vždycky svobodu a nikdy nevolil. Mladší byli by idealisti, nebo neměli by zájem o svět. Kdo ví?

Věřím v klasické liberální myšlenky. Kdybych vybral stranu podle mojí filozofie, byla by to US-DEU. Ale nejsem si vůbec jistý jestli bych vybral stranu tímto způsobem.